Allt faller på plats
Som ni kanske har förstått så har fått tillbaka min dator, fick den redan på måndagen. Vilket var bra, själv trodde jag aldrig att jag skulle få den innan jul.
Det kostade mig 595kr för att få den ominstallerad.
Jag tycker det är lite märligt. Jag har 3 mån garanti och mjukvarufel, vätskeskador, yttre påverkan och handhavandefel täcks inte av garantin. Så vad täcker den där garatin egentligen? Det måste alltså endast vara hårdvarefel på datorn som har uppkommit från fabriken. Om man har ett sådant fel ska man inte kunna reklamera skadan efter 3 mån? Nä, den här garantin är lite lustig. Men jag är i alla fall glad att min dator funkar igen, har känts lite tomt utan den eller några andra elektronsika grejor.
Förrutom det, är mer eller mindre hela sälen resan betald, gjorde de sista betalningarna idag. Liftkort och skidhyra. Internet är himla smart, syrran skickade upp mitt gamla sälen liftkort från flera år tillbaka, var bara att skriva i numret på kortet och berätta vart man ville åka och hur många dagar... sen var det klart (Efter betalningen då)
Men jag har inte betalt boendet än, ska betala killen som står för det när jag kommer fram.
Som ni vet var jag i Arboga för ett par helger sedan. Åt Plankstek och vaktade deras hund, Selma.
Här ligger Selma och vilar sig i soffan.
Här ser vi de hemma gjorda plankstekarna. Det var faktiskt lätt att göra.
Gjorde först potatismos som vi la runt sen en tomat skiva i ena kanten av plankan (Finns ett fördjupning till den)
Pänsla lite ägg över mosen.
Sen var det bara att lägga på det man ville ha. Vi har på svamp, bacon, oxfilé och fläskfilé.
Stekte köttet (ox/fläsk-filén) inte helt klart, la dom på plankan och in i ugnen 225 grader tills potatismosen fick färg. Man får prova sig fram när det gäller kötet, det är liksom svårast.
Under tiden dom låg i ugnen gjorde man valfri sås att ha till.
Man kan göra såsen först och lägga på plankan med de andra indigrienserna men det brukar tydligen inte bli så bra, såsen vill gärna bilda en tunn hinna också vill den blanda sig med mosen så allt blir helt rinnit.
Sådana här plankor ska tydligen gå att köpa lite här och var, men dom är inte helt enkla att hitta.
Det här var faktiskt mycket lättare att göra än vad jag trodde, dessutom blev det mycket gott och mätt blev man.
Roligt att göra, man kan liksom fritt välja vad man vill ha på sin plankstek det känns väldigt lyxigt. I vilken restaurang får man göra det?
Det kostade mig 595kr för att få den ominstallerad.
Jag tycker det är lite märligt. Jag har 3 mån garanti och mjukvarufel, vätskeskador, yttre påverkan och handhavandefel täcks inte av garantin. Så vad täcker den där garatin egentligen? Det måste alltså endast vara hårdvarefel på datorn som har uppkommit från fabriken. Om man har ett sådant fel ska man inte kunna reklamera skadan efter 3 mån? Nä, den här garantin är lite lustig. Men jag är i alla fall glad att min dator funkar igen, har känts lite tomt utan den eller några andra elektronsika grejor.
Förrutom det, är mer eller mindre hela sälen resan betald, gjorde de sista betalningarna idag. Liftkort och skidhyra. Internet är himla smart, syrran skickade upp mitt gamla sälen liftkort från flera år tillbaka, var bara att skriva i numret på kortet och berätta vart man ville åka och hur många dagar... sen var det klart (Efter betalningen då)
Men jag har inte betalt boendet än, ska betala killen som står för det när jag kommer fram.
Som ni vet var jag i Arboga för ett par helger sedan. Åt Plankstek och vaktade deras hund, Selma.
Här ligger Selma och vilar sig i soffan.
Här ser vi de hemma gjorda plankstekarna. Det var faktiskt lätt att göra.
Gjorde först potatismos som vi la runt sen en tomat skiva i ena kanten av plankan (Finns ett fördjupning till den)
Pänsla lite ägg över mosen.
Sen var det bara att lägga på det man ville ha. Vi har på svamp, bacon, oxfilé och fläskfilé.
Stekte köttet (ox/fläsk-filén) inte helt klart, la dom på plankan och in i ugnen 225 grader tills potatismosen fick färg. Man får prova sig fram när det gäller kötet, det är liksom svårast.
Under tiden dom låg i ugnen gjorde man valfri sås att ha till.
Man kan göra såsen först och lägga på plankan med de andra indigrienserna men det brukar tydligen inte bli så bra, såsen vill gärna bilda en tunn hinna också vill den blanda sig med mosen så allt blir helt rinnit.
Sådana här plankor ska tydligen gå att köpa lite här och var, men dom är inte helt enkla att hitta.
Det här var faktiskt mycket lättare att göra än vad jag trodde, dessutom blev det mycket gott och mätt blev man.
Roligt att göra, man kan liksom fritt välja vad man vill ha på sin plankstek det känns väldigt lyxigt. I vilken restaurang får man göra det?
Kommentarer
nisse
du Sandra var försiktig i backen så du inte förvärrar skadan i ditt högra knä,åk bara i barnbacken den är lagom brant för dig.
Sandra
Jag tror mer det är afterkin jag ska ackta mig för ;D
Trackback