Skarp läge.
Imorgon fyller min hanes mor år och självklart är det middag som gäller.
Jag fundera länge och väl... nä, det gjorde jag inte. Jag frågade min hane om hans mor skulle uppskatta lite hemmagjorda praliner. Kan ju vara något roligare än en flaska vin :D
Så nu är det skarpt läge. Ikväll är det temporering av choklad för hela slanten. Jag ska försöka skrapa ihop tio praliner som är otroligt fina (utseénde mässigt) sen vill jag då att de ska vara ät-bara. Nu ska jag göra alla mina smaker på en kväll och dessutom försöka förbättre dem. Så det kommer bli citrus-mix, mörk ganache med haselnötter, kola, jordgubb och baslika och en yoghurt-apelsin pralin.
Citrus-mixen ska jag fröska förbättre från förra gången ska förbätras. Så förutom apelsin,citron och lime ska det i en skvätt grape också.
Den mörka ganachen med hasslnötter tyckte jag blev lite för mastig förra gången så su ska jag använda en mindre mörk choklad. Kolan kommer bli oförändrad. Jorgubb-basilika ska jag exprementera lite med, då jag har kvar ganache från förra satsen. Yoghurt pralineen kommer bli helt ny, men yoghurt chocklad och apelsin krokant eventuellt en apelsin puré eller kräm.
I går satt jag och gjorde några pralin askar. Inte helt lätt. det syns tydligt att de är en amatör som har pysslat men de duga till de hemgjorda pralinerna. Sen är det bara att kasta asken. :D
Jag fundera länge och väl... nä, det gjorde jag inte. Jag frågade min hane om hans mor skulle uppskatta lite hemmagjorda praliner. Kan ju vara något roligare än en flaska vin :D
Så nu är det skarpt läge. Ikväll är det temporering av choklad för hela slanten. Jag ska försöka skrapa ihop tio praliner som är otroligt fina (utseénde mässigt) sen vill jag då att de ska vara ät-bara. Nu ska jag göra alla mina smaker på en kväll och dessutom försöka förbättre dem. Så det kommer bli citrus-mix, mörk ganache med haselnötter, kola, jordgubb och baslika och en yoghurt-apelsin pralin.
Citrus-mixen ska jag fröska förbättre från förra gången ska förbätras. Så förutom apelsin,citron och lime ska det i en skvätt grape också.
Den mörka ganachen med hasslnötter tyckte jag blev lite för mastig förra gången så su ska jag använda en mindre mörk choklad. Kolan kommer bli oförändrad. Jorgubb-basilika ska jag exprementera lite med, då jag har kvar ganache från förra satsen. Yoghurt pralineen kommer bli helt ny, men yoghurt chocklad och apelsin krokant eventuellt en apelsin puré eller kräm.
I går satt jag och gjorde några pralin askar. Inte helt lätt. det syns tydligt att de är en amatör som har pysslat men de duga till de hemgjorda pralinerna. Sen är det bara att kasta asken. :D
Kommentarer
Trackback