forts.
När chockladen sedan fått rätt arbetstempratur så fyller man skalen med chocklad. Jag använder mig av silikonformar, en nybörjar variant, brukar man säga att det är. Så då tar man en form fyller den till 2/3 med chocklad, häller runt chockladen tills hela formen är täckt och överflödigt chocklad hälls tillbaka i bunken.
Sedan är det bara att låta chockladen stelna för att sedan fylla den med en fyllning. Locket på pralinen görs med överbliven chocklad som förvaras i kylen. Chockladen man värma om enligt tidigare så rätt arbetstempraur fås. Sedan är det bara att täcka pralinen. Låt den stelna igen, ett par timmar och ta bort silikonformen och pralinen är klar. Silikon formen är bra då man i början har svårt att få rätt tempertur på chockladen men då gör det inte så mycket för formen går att trä av ckockladen ändå. Anävnd en plast form men flera praliner i en, då kommer pralinenerna inte låsna om chockladen blivit fel tempererad.
Nu har jag gjort två staser chocklad. en mörk och en mjölk. Har provat och få rätt tempertur på varje choklad sort ett par gånger men inte lyckats någon gång. det händer inte så mycket men pralinene blir inte så fin och den har en tendes att smälta lite när man tar i den och ska ta loss formen..
Sedan är det bara att låta chockladen stelna för att sedan fylla den med en fyllning. Locket på pralinen görs med överbliven chocklad som förvaras i kylen. Chockladen man värma om enligt tidigare så rätt arbetstempraur fås. Sedan är det bara att täcka pralinen. Låt den stelna igen, ett par timmar och ta bort silikonformen och pralinen är klar. Silikon formen är bra då man i början har svårt att få rätt tempertur på chockladen men då gör det inte så mycket för formen går att trä av ckockladen ändå. Anävnd en plast form men flera praliner i en, då kommer pralinenerna inte låsna om chockladen blivit fel tempererad.
Nu har jag gjort två staser chocklad. en mörk och en mjölk. Har provat och få rätt tempertur på varje choklad sort ett par gånger men inte lyckats någon gång. det händer inte så mycket men pralinene blir inte så fin och den har en tendes att smälta lite när man tar i den och ska ta loss formen..
Kommentarer
Trackback