favorit efterrätt
Jag bara älskar vit balsam marienrade jorgubbar, serverade till en mörk chocklad pannacotta.
Därför bestämde jag mig för att försöka göra om det till en pralin smak.
Sakt och gjort, stack hem och började pyssla. Började med att mixa jorgubbarna till en pure. Tog några delade jordgubbar åt sidan och marinerade dem med balsamvinäger. Sedan hackad jag lite mörk choklad, inte förr mörk. Värmde gärdden och jordgubbspuren och hälde över chokladen och rörde om. Tog sedan i lite av de marinerade jorgubbarna i ganachen, smakade av tog i så mycket jag kände passa, behövdes dock väldigt lite balsmvinäger smak, och då menar jag världigt lite.
I ganachen kan man sedan hälla i andra smaker som man tycker kan passa. Vanilj eller varför inte lite citron?
Märkte dock att den mörka chokladen i ganachen tog över ganska mycket och jag fick blanda i väldigt mycket jordgubbs puré, var kanppt lönt att ha i någon choklad överhuvudtaget. Hade varit bättre med lite socker bara för att få fram en tydligare jorgubbs smak.
Så till nästa gång ska jag koka ner jorgubbarna så det blir lite mer jorgubbs smak, sedan använda purén direkt som den e med lite grädde och andra smaker eller blanda den med vitchoklad, så det blir en vit choklad ganach en annan idé som slagit sig fast i mitt huvuvd är att göra dubbel fyllning, jorgubbarpuré (delsvis marinerade marinerade med balsamvinäger) och en choklad pudding.
I alla fall blev denna pralinen helt OK. Trotts lite lös fyllning och lite för tjockt mörkt choklad skal.
Därför bestämde jag mig för att försöka göra om det till en pralin smak.
Sakt och gjort, stack hem och började pyssla. Började med att mixa jorgubbarna till en pure. Tog några delade jordgubbar åt sidan och marinerade dem med balsamvinäger. Sedan hackad jag lite mörk choklad, inte förr mörk. Värmde gärdden och jordgubbspuren och hälde över chokladen och rörde om. Tog sedan i lite av de marinerade jorgubbarna i ganachen, smakade av tog i så mycket jag kände passa, behövdes dock väldigt lite balsmvinäger smak, och då menar jag världigt lite.
I ganachen kan man sedan hälla i andra smaker som man tycker kan passa. Vanilj eller varför inte lite citron?
Märkte dock att den mörka chokladen i ganachen tog över ganska mycket och jag fick blanda i väldigt mycket jordgubbs puré, var kanppt lönt att ha i någon choklad överhuvudtaget. Hade varit bättre med lite socker bara för att få fram en tydligare jorgubbs smak.
Så till nästa gång ska jag koka ner jorgubbarna så det blir lite mer jorgubbs smak, sedan använda purén direkt som den e med lite grädde och andra smaker eller blanda den med vitchoklad, så det blir en vit choklad ganach en annan idé som slagit sig fast i mitt huvuvd är att göra dubbel fyllning, jorgubbarpuré (delsvis marinerade marinerade med balsamvinäger) och en choklad pudding.
I alla fall blev denna pralinen helt OK. Trotts lite lös fyllning och lite för tjockt mörkt choklad skal.
Så förbättringar kan göras.
Kommentarer
Trackback