Helgens smaker
Helgen börjar närma sig och jag har luskat ut vilka två pralinsmaker jag ska prova mig på.
Det kommer bli grön äpple med vitchoklad och apelsin med mjölkchocklad.
Den stora utmaningen är att göra äpplefyllningen söt och god, men inte söt och sliskig. Så jag har innhandlat ett par granny smith äpplen sedan har jag appel sour likör som jag kanske kan få nytta av. Vi får se, får smaka mig fram.
Apelsinfyllning kommer bestå av apelsin, så klart, och kankse en skvätt cointreau. Appelsinfyllningen kommer ha en vitchklad ganach som grund i fyllningen. Det svåra med apelsinen är att få den smaka mycket apelsin, så kanske en sked honung och någon droppe vanlij samt citron kan förhöja apelsin smaken.Det kans också bli aktuellt att använda outspädd apelsin juice.
Det kommer bli grön äpple med vitchoklad och apelsin med mjölkchocklad.
Den stora utmaningen är att göra äpplefyllningen söt och god, men inte söt och sliskig. Så jag har innhandlat ett par granny smith äpplen sedan har jag appel sour likör som jag kanske kan få nytta av. Vi får se, får smaka mig fram.
Apelsinfyllning kommer bestå av apelsin, så klart, och kankse en skvätt cointreau. Appelsinfyllningen kommer ha en vitchklad ganach som grund i fyllningen. Det svåra med apelsinen är att få den smaka mycket apelsin, så kanske en sked honung och någon droppe vanlij samt citron kan förhöja apelsin smaken.Det kans också bli aktuellt att använda outspädd apelsin juice.
Det är helt enkelt bara att prova sig fram.
Kommentarer
Trackback